Mina broderiverkstäder utformar jag med ledorden att man inte behöver göra rätt eller fint.

Broderiet har ett rykte om sig att vara krångligt, svårt, pilligt och att man måste göra om ifall det blir fel. Jag vill försöka visa på motsatsen.

Att ha dessa workshops är också ett sätt att hjälpa till att frigöra broderiet och att påverka inställningen till om vad det kan vara. Jag visar bilder

på andra broderande konstnärers verk och vi diskuterar textilkonsten, vad är det, vad har den för status och ofta talar vi om vikten av att låta människans händer arbeta.


Sedan 2016 har ett större tyg följt med som människor arbetat på vid flera tillfällen. Jag kallar det för storbroderiet. Det finns en avslappnande poäng med att presentera ett tyg som någon redan broderat på. Det minskar de krav som en stor tom yta kan komma med.

Detaljer från storbroderiet

Studiefrämjandet Falken, 2016. Allra första tillfället med storbroderiet.

Lessebo bibliotek, barn. 2018

Lessebo bibliotek, vuxna. 2018
Torget, 2019

Broderiverkstad på förskolan Torget i Rinkeby. Små och lite större barn, alla superduktiga med nål och tråd. Resulterade i en gemensam utställning på Rinkeby torg.

Foto: Jenny Berntssson


konstverkstad, 2016

Under sommaren åkte jag och Laleh Kazemi runt till olika platser i Göteborg och erbjöd barn och ungdomar på plats att prova på olika material och tekniker.

Med stöd av Göteborg stad, som en del av deras sommarlovssatsning.

man ska ha husvagn, 2013

Utställnings- och workshopprojekt, ihop med Hanna Holmgren. Vi besökte olika platser i och utanför lånade husvagnar i Göteborg med omnejd.

Vi bjöd in Lisa Andersson Andersson, keramikkonstnär och Elin Flognman, smyckeskonstnär för att dela med sig av sina material.


https://manskahahusvagn.tumblr.com/

skräpskulpturbygge, 2014

På festivalen Folktopia i Göteborg samlade jag och ett gäng barn ihop en massa skräp och spännande material som vi sedan byggde ihop till en skulptur.Hemsidan är skapad med